?

Tvil på følelser for kjæreste

Kvinne 25 . 28 Oktober 2020
Spørsmål

jeg har tvilt litt på følelsene mine for kjæresten min i det siste. Jeg vet jeg er veldig glad i han, og ar jeg vil ha han i livet mitt, men jeg setter spørsmål til om jeg elsker han: som igjen får meg til å lure på om jeg burde vær i forholdet. Han har sagt han elsker flere ganger, jeg har sagt "love you too" en gang. Han var også veldig tidlig(når vi først begynte å date`e) ute med å si at han var glad i meg. Tok vell 2-3 mnd om ikke mer før jeg begynte å si det etter han hadde sagt det først. Jeg har vell ofte følt siden begynnelsen at hans følelser var mye sterkere enn mine, og følte mye skyld for det. Og i det siste har han begynt å si at han elsker meg mye oftere som får meg til å lure på hvorfor det ikke er lite lett for meg å si det tilbake. jeg føler at der er noe "galt" i det, kan et forhold fungere om en part har sterke følelser enn den andre parten? vi har dated i nesten 1 år og vi har vært offisielt kjærester i 8 mnd

Kvinne (25)
Fagperson svarer
Hei
Jeg forstår det slik at du har ambivalente følelser for din kjæreste, og at du opplever at han føler mer for deg enn du gjør for han. Av denne grunn spør du deg selv om dette forholdet kan fungere?
 
I en kjærlighetsrelasjon er det to forskjellige mennesker og sjelden vil en være helt lik.  Det er viktig at du er deg selv og gjør det som faller deg naturlig. Noen mennesker er mer verbale i måten de uttrykker følelser på enn andre. Det trenger ikke bety at den ene parten har mer og sterkere følelser overfor den andre egentlig. Ut i fra ulike erfaringer og hva vi er vokst opp med, kommuniserer mennesker ulikt. Det er ingen rett eller gal måte å elske eller være glad i noen på. 
 
Følelser kan også endre seg og intensiteten kan variere. Det kan være flere grunner til at dette skjer, som f eks. at man er i en eksamensperiode med mye stress eller dersom en har andre bekymringer. I vanskelige perioder i livet klarer en kanskje ikke hele tiden å være like tilstede for den andre. Det er normalt å ha perioder i et forhold der man ikke kjenner like sterkt på følelsene, eller at følelsene endrer seg.
 
God kommunikasjon om hvordan en har det i forholdet og forskjeller i måte å kommunisere på er avgjørende og kan bidra til å unngå misforståelser. Vær ærlig med deg selv, og tenk over hva du føler og hva du ønsker å ta opp med kjæresten din. 
 
Jeg legger ved en artikkel om å tvile på forholdet sitt som jeg tror kan være nyttig!

Hilsen sosionomen, SiO Helse

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?